#BasisonderwijsPlantyn

Curieuzeneuzen. Materiaal voor WO

Welkom bij Curieuzeneuzen

Curieuzeneuzen is een geïntegreerde methode wereldoriëntatie voor het eerste tot en met het zesde leerjaarDe methode is opgebouwd uit twee basiscomponenten: een cursorische component en een thematische component. 

 • Kant-en-klaar uitgewerkt!

  Omdat het een hele klus voor jou is om alles zelf uit te werken én omdat het vaak veel is om slaafs een methode te volgen, ontwikkelden wij Curieuzeneuzen voor jou. Een methode die jou uitdagende thema’s geeft met voldoende ruimte tot eigen inbreng.  Bovendien werd alles volledig uitgewerkt en meegeleverd, zodat je geen extra inspanningen meer moet leveren om de lessen te kunnen geven. Leerplezier staat centraal. Volledig uitgewerkt op papier en digitaal

   
 • Ideale mix tussen aanbod en vrijheid!

  Curieuzeneuzen werd uitgewerkt in 6 of 7 thema’s, afgewisseld met 3 cursorische blokken. Dat geeft voor jou als voordeel dat je gericht leerstof kan aanbieden én deze al doende kan laten gebruiken. Deze dekken al je leerplandoelen, maar geven je nog een vrije ruimte van 12 open weken per schooljaar. Deze weken kan je zelf invullen met eigen lessen, uitstappen of andere projecten. Je hoeft zelfs geen rekening te houden met nog te behalen doelstellingen, omdat deze volledig gedekt worden door het aanbod uit Curieuzeneuzen. Feel free & enjoy!

   
 • Horizontaal en verticaal dekkend!

  Het leerstofaanbod van Curieuzeneuzen bestaat uit thema’s die niet gebonden zijn aan een tijd doorheen het jaar of aan een regio. Ze zijn geschreven met een motiverende aanzet en bruikbaar in heel het Vlaamse schoollandschap. De thema’s, afgewisseld met cursorische lessen, bevatten alle leerplandoelen en eindtermen van wereldoriëntatie.  Inclusief verkeer en sociale vaardigheden én tips voor vakoverschrijdende en muzische integratie + CLIM-werking. Alle doelen zijn dekkend, zodat je tijdens de vrije weken de volledige vrijheid hebt.

   
 • Motiverend voor jou en je kinderen!

  Om in te spelen op de leefwereld en interesses van je leerlingen, werkten de auteurs van Curieuzeneuzen thema’s uit die vertrekken vanuit de motivatie van de leerlingen: we gaan een feest organiseren, een robot maken, een huis ontwerpen en een dansfeest voorbereiden. Stuk voor stuk thema’s die je leerlingen uitnodigen en uitdagen om samen aan de slag te gaan, waardoor je actieve leerlingen krijgt die goesting hebben om nieuwe zaken al doende aan te leren.

   
 • Mee met ICT!

  Om het je gemakkelijk te maken, bundelen we alle materialen én een heleboel extra’s in een digitale toolbox: De Lerarenkit. Bordboeken, audio, video, kopieerbladen, concordantielijsten, aanpasbare toetsen, … zijn beschikbaar via deze Lerarenkit.

  Bovendien integreert het bordboek al deze files op de juiste plaats én bundelen de methodefiches in Scoodle en iOmniwize keer op keer het juiste materiaal bij de juiste les.  

   
 • Nieuwsgierig? Vraag een gratis ontdekpakket aan uw vertegenwoordiger. 
 • Zoek uw vertegenwoordiger hier.

  

   

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel
(bekijk de commentaren)