#BasisonderwijsPlantyn

10 boekentips voor de zak van Sinterklaas

De zak van Sinterklaas,
Sinterklaas, Sinterklaas.
De zak van Sinterklaas,
Oh jongens, jongens, ‘t is zo’n baas!

Daar stopt hij, daar stopt hij,
Daar stopt hij blij van zin.
Heel veel boeken in!

1. De Spiekpietjes

Het eerste Spiekpietjesboek, met een Spiekpietjespop!

De Sint moet zich goed voorbereiden om naar ons land te komen. Hij wil weten welke kinderen braaf zijn en welke ondeugend. Daar heeft hij zijn Spiekpietjes voor. Het zijn kleine Zwarte Pieten die zich bij kinderen in huis of in een klasje verstoppen. Ze bespieden de bewoners en brengen verslag uit bij de Sint.

Te bestellen via www.clavisbooks.com of de betere boekhandel.

2. Alles over Sinterklaas door de Spiekpietjes

Een geweldig inkijkje in het leven van Sinterklaas, door de ogen van de Spiekpietjes. Voor iedereen vanaf 4 jaar.

Sinterklaas bewaart allerlei spulletjes op zolder. Zijn babyfoto’s, zijn kinderkleertjes, en zelfs zijn geheimen! De Spiekpietjes kijken er eens goed rond. Snuffel je met hen mee om álles over Sinterklaas te ontdekken?

Te bestellen via www.clavisbooks.com of de betere boekhandel.

3. Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint

Een vrolijk Sint-boek waarin je steeds weer nieuwe dingen ontdekt.

De Sint en zijn pieten zijn druk in de weer met de voorbereidingen voor Sints verjaardagsfeest op 6 december. De pieten maken het snoepgoed, pakken de pakjes in en zingen luidkeels sinterklaasliedjes. Tijdens het werk krijgt een piet bloem over zich heen. Een andere valt in de kolen van het schip. Zo ‘veranderen’ de pieten van kleur.

Te bestellen via www.eenhoorn.be of de betere boekhandel.

 

4. Het heerlijk avondje van Sinterklaas

Help je de Sint alle pakjes én Pieten terugvinden? Hij is ze kwijt en in het donker kan hij ze niet erg goed zien. Maar jij hebt de magische zaklamp en kan de Goede Sint helpen in zijn zoektocht.

Te bestellen via www.baeckensbooks.com of de betere boekhandel.

 

 

5. De letterkabouters

25 vrolijke kabouters maken leuke rijmpjes met alle letters van het alfabet. Een kleurrijke en originele kennismaking met letters!

Te bestellen via www.baeckensbooks.com of de betere boekhandel.

 

 

 

6. Olifantastisch - Op reis naar Afrika

Een groot pakket ... hoe spannend! En dan zit er ook nog een sprekende olifantenknuffel in. Anton is dolgelukkig en vertrekt samen met zijn nieuwe vriend op avontuur: ze beklimmen de Kilimanjaro, komen in de steppe leeuwen tegen en zwieren samen van liaan naar liaan. Het is een geweldige namiddag ... tot Antons mama met droevig nieuws komt …

Te bestellen via www.baeckensbooks.com of de betere boekhandel.

 

 

7. Een geweldig cadeau

Op een mooie dag in mei krijgt Olifantje een cadeautje: een piepsie-poepsie-potje. Maar waar dient dat vreemde ding eigenlijk voor?

Een geweldig cadeau, dat is dit boek zeker ook zowel voor je kind als voor jezelf. Een echte win-win situatie dus. Maar het begint natuurlijk allemaal met het cadeau waarvan sprake is ín dit boek!

Een hilarisch potjesboek voor beginnende potjesgebruikers vanaf 2 jaar. Met tekst en illustraties van Guido van Genechten.

Te bestellen via www.clavisbooks.com of de betere boekhandel.

8. Woordjes leren met Lana

In onze multiculturele samenleving zijn veel klassen tegenwoordig gemengd; er worden dan ook veel verschillende talen gesproken. Met dit prachtig prentenboek kunnen belangrijke stappen gezet worden tot uitbreiding van de woordenschat. Op de bijgaande kaartjes staat telkens een woord uit de schoolcontext in maar liefst 7 verschillende talen: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Turks en Arabisch. 

Met dit leuke zoek- en speelboek kunnen peuters en kleuters hun woordenschat uitbouwen in het thema ‘school’.

Te bestellen via www.plantyn.com of de betere boekhandel.

9. Prinses Arabella en de Sint

Het is bijna Sint-tijd en prinses Arabella wil maar één cadeau: de Sint zelf! Op een ochtend haalt het vliegtuig van de koning de Sint op. Arabella is dolblij, maar de Sint niet. Alles is anders dan anders, en dat vindt hij niet leuk. En hoe moet hij nu de pakjes bezorgen?

Te bestellen via www.eenhoorn.be of de betere boekhandel.

 

 

10. Een Dag met Robby

Een levensecht verhaal over opgroeien in een kansarm gezin. Op school praten de kinderen honderduit over de cadeaus van de Sint. Robby kreeg alleen maar sokken. Dat vinden zijn klasgenootjes gek tot ze zien hoe bijzonder zijn sokken zijn.

Te bestellen via www.eenhoorn.be of de betere boekhandel.

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel
(bekijk de commentaren)