#BasisonderwijsPlantyn

10 boekentips voor onder de kerstboom

1. Teckel Tokkel viert kerst

Opnieuw een grappig en ondeugend boek vol warme voorleesverhaaltjes voor kindjes die een hondje hebben of er eentje willen. Vanaf 5 jaar.

Het is bijna Kerstmis. Basiel droomt van een witte kerst, want zijn teckel, Tokkel, heeft nog nooit sneeuw gezien. En in deze tijd van het jaar blijkt opnieuw dat teckels héél ondeugende honden zijn. Tokkel wil meehelpen de kerstboom te versieren, houdt niet van sneeuwpoppen en kan duidelijk niet wachten tot kerstavond om de cadeautjes open te maken. En zal hij braaf zijn als er visite komt voor het kerstfeest?

Te bestellen via www.clavisbooks.com of de betere boekhandel.

2. De kerstboom van Lotje

Een origineel en warm heksenkerstverhaal over gezellig samenzijn.

Het is kerstnacht. Lotje gaat haar kerstboom versieren. Hij moet klaar zijn voordat de Kerstheks cadeautjes brengt. Onverwacht moet ze op de dochter van de Kerstheks passen. Plots staan ook de Berenheks en de Gierenheks voor de deur. Krijgt Lotje de kerstboom nog op tijd af?

Te bestellen via www.eenhoorn.be of de betere boekhandel.

 

3. Op zoek naar de kerstman - zaklampboek

Welkom op de Noordpool! Ga je mee een kijkje nemen in het huis van de Kerstman? Misschien mogen we ook wel even bij de elfen langs. Zij hebben het druk met speelgoed maken en inpakken, want het is bijna Kerstmis. We lopen ook even naar de rendieren toe, die staan nu gezellig in de stal te wachten tot de arrenslee weer gaat vliegen. Ga je mee kijken? Pak dan je zaklamp en speur mee naar het geheime koekjesrecept!

Te bestellen via www.baeckensbooks.com of de betere boekhandel.

 

4. Het kerstverhaal

Bijbelverhalen aan kleuters verteld. Jozef en Maria woonden in Nazareth. In Maria’s buik groeide een baby. Op een dag moesten ze van de koning naar Bethlehem gaan. In de herberg was geen plaats voor hen. Ze schuilden in een stal en daar werd Jezus geboren. Kathleen Amant vertelt en tekent het kerstverhaal voor jonge kinderen.

 

Te bestellen via www.eenhoorn.be of de betere boekhandel.

 

5. Wardje Wasbeer - Het grote kerstwenswonder

Wardje Wasbeer verlangt héél erg naar Kerstmis! En dit jaar heeft hij een bijzondere wens: hij wil heel graag een echte grammofoon hebben! Om er zeker van te zijn dat de Kerstman zich niet zal vergissen, stuurt Wardje hem alvast in de lente zijn verlanglijstje. En nog eens in de zomer. En voor de zekerheid ook maar eens in de herfst, en nog eens net voor Kerstmis. Dan is het eindelijk kerstavond. En Wardje wacht. Zou zijn allergrootste kerstwens ook echt in vervulling gaan? Een schitterend kerstverhaal over het wonder dat vriendschap heet.

Te bestellen via www.baeckensbooks.com of de betere boekhandel.

 

6. Heksje Mimi viert Kerstmis

Een vrolijk verhaal over Kerstmis en vriendschap. Voor kerstheksjes vanaf 3 jaar.

Het is Kerstmis. Heksje Mimi wil een kerstboom. Een grote, met lichtjes en ballen. Ze vindt er een, maar die is veel te groot. Hoe diep ze ook graaft, de boom blijft stevig in de grond staan.

Te bestellen via www.clavisbooks.com of de betere boekhandel.

 

7. De ijsbeer in de nacht

IJsbeerzacht bedtijdverhaal dat thuishoort in elke kinderkamer. Met grappige en verrassende slaapgewoonten van allerlei dieren. Om voor te lezen, te herlezen en te koesteren: een prachtig boek over dekens en leeslampjes.

‘Ik kan niet slapen’, zegt de ijsbeer. Hij trekt voorzichtig één oog open, maar hij is écht wakker. Hij klimt uit bed en loopt naar buiten. Aan alle dieren die hij tegenkomt, vraagt hij raad. Maar de marmot slaapt al, de zaagvis zegt niks zinnigs en de egel reageert geprikkeld. Is er dan niemand die hem kan helpen?

Te bestellen via www.eenhoorn.be of de betere boekhandel.

8. Een nacht om nooit te vergeten

Dit is het ware verhaal over de geboorte van Jezus. Maria en Jozef, de ouders van Jezus, waren heel gewone mensen die woonden in Nazareth, een klein dorp in Galilea, een land aan de Middellandse Zee. Op een dag kregen ze bericht van de keizer van Rome dat ze voor een volkstelling naar Bethlehem moesten gaan. De reis was zwaar, want Maria was zwanger. Haar baby kon elk moment geboren worden … Dit boek vertelt het echte kerstverhaal.

Te bestellen via www.baeckensbooks.com of de betere boekhandel.

9. Lotta viert kerstmis

Het is bijna Kerstmis. Lotta is druk in de weer want morgen is het kerstfeest bij tante Cato. Er moeten nog veel cadeautjes worden gemaakt en ingepakt. Tante Cato krijgt een mooie warme sjaal. Lotta haakte hem met wol van het schaap. En voor de kuikentjes gaat Lotta nog lekkere koekjes bakken. Daar zijn haar kleine vriendjes dol op. Maar help, er zijn geen eieren meer! De kuikentjes hebben ze allemaal gebruikt om de kerstboom te versieren. En zonder eieren kan Lotta geen koekjes bakken. Waar zouden de kuikens nog heel blij van worden? Een dikke knuffel? Paardje rijden op haar rug? Lotta denkt heel lang na. En dan begint het plots te sneeuwen …

Te bestellen via www.clavisbooks.com of de betere boekhandel.

10. Kijk en voel - dieren in de sneeuw

Dit boek zal je warm houden in de koude winter! Voel de zachte vacht van de ijsbeer, en de gekke huid van de walrus. Leer op een leuke en speelse manier vanalles bij over de dieren in de sneeuw.

Te bestellen via www.baeckensbooks.com of de betere boekhandel.

 

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel
(bekijk de commentaren)