#BasisonderwijsPlantyn

Activeer uw gratis bordboek van Plan België

Vraag hier uw gratis Plan-bordboek aan

Plan België ontwikkelde een lespakket rond het thema kinderrechten en het leven van kinderen in het Zuiden (>> meer info). Plantyn ondersteunt Plan België hierbij door van deze papieren lespakketten een digitale versie te maken: bordboeken. Deze bordboeken werden verrijkt met extra materiaal om het voor de leerlingen aanschouwelijker, duidelijker en/of leuker te maken.

Enkele voorbeelden:

  • extra tekeningen en wereldkaarten (bijvoorbeeld: als het gaat over Benin en Vietnam kan er een kaart getoond worden met het land ingekleurd)
  • links naar Google Maps om de landen ook online te kunnen zoeken
  • audiofragmenten (bijvoorbeeld: brieven uit het boek worden door kinderen voorgelezen)
  • filmpjes over Burkina Faso
  • in de derde graad wordt er ook verwezen naar het kinderrechtenverdrag

U kan deze Plan België-bordboeken nu gratis activeren op Knooppunt! Vraag onderaan deze pagina uw activatiecode aan van het bordboek voor de eerste, tweede of derde graad.

U kan één bordboek kiezen per aanvraag. Een collega van een andere graad  kan zijn of haar bordboek hier ook aanvragen. Breng de collega’s zeker op de hoogte van deze aanbieding.

Opgelet, hier bestelt u het gratis bordboek, de papieren versie van het lespakket kan besteld worden via http://kinderrechtenschool.be/products

 

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel
(bekijk de commentaren)