#BasisonderwijsPlantyn

Waarom je trots mag zijn op je job als leerkracht

Reden 1: je laat je niet leiden door geld of winstbejag.

In het bedrijfsleven draait veel, zoniet alles, om geld. Elke economische activiteit heeft nu eenmaal het doel om winst te maken. In het onderwijs is dat niet zo: alles gaat daar om menselijke ontwikkeling. De contacten tussen leerkrachten, leerlingen en ouders, die primeren.
 

Reden 2: je bent echt een vakman/vrouw

Een goede leraar moet heel wat in zijn mars hebben. Want de verwachtingen liggen hoger dan enkel de leerstof kennen: je moet die zéér goed kennen én ook weten over te dragen zodat ze begrijpbaar wordt voor je leerlingen. Om dat met succes te doen, is het cruciaal om een sterke band op te bouwen met de klas en de leerlingen. Om een klasdynamiek te vatten, heb je jaren van ervaring nodig.
 

Reden 3: je hebt geen 9-to-5-mentaliteit

Jouw verantwoordelijkheden als leraar zijn niet te beperken tot een specifieke zone op het uurwerk. De buitenwereld ziet wel al die vakantiedagen, maar is er niet bij als je een keer ’s avonds tot elf uur werkt aan de rapporten of een andere keer nog je lesvoorbereidingen afwerkt op zondagvoormiddag. De voorbereidingen op het schoolfeest, die doe je dan maar op een weekavond. Kortom, Als leraar doe je wat nodig is om je klas en school vooruit te helpen. 

Welke reden heb jij om trots te zijn dat je leerkracht bent?
Vertel het ons in de reacties hieronder of lees mee op Facebook.

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel
(bekijk de commentaren)